با استودیو قرمز در ارتباط باشید

مودهای عکاسی یا حالت‌های عکاسی+ویدئو

مود عکاسی

اشتراک گذاری

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

اکثر دوربین‌ها حالت‌های مختلفی برای عکاسی دارند که به حالت‌های عکاسی یا مودهای عکاسی شناخته می ‌شوند. حالت‌های دوربین عکاسی به شما کمک می‌کند تا بیشتر مواقع عکس بهتری را ثبت کنید. در آخرین مبحث این دوره آموزش عکاسی قراره به سراغ مودهای عکاسی برویم. پس با ادامه بحث همراه باشید.

وقتی از مودهای عکاسی حرف می‌زنیم منظورمان تنظیمات پیش فرضی است که کمپانی سازنده دوربین بر روی آن تعبیه کرده است تا عکاس بتواند در مواقع لزوم به سرعت به حالت دلخواه دسترسی داشته باشد و عکس خود را ثبت نماید. در اکثر دوربین‌ها این حالت‌های عکاسی بوسیله یک پیچ یا غربیلک که علائمی را بر روی آن خواهید دید در دسترس است. با قرار دادن دوربین در مودهای عکاسی از پیش تنظیم شده با توجه به فضایی که در‌آن قرار دارید می‌توانید نتایج خوبی بدست آورید.

مودهای عکاسی گزینه‌ای مناسب

اگر به عنوان یک عکاس تازه کار وارد این عرصه شده‌اید می‌توانید با استفاده از مودهای عکاسی در کوتاه‌ترین زمان بهترین عکس را بگیرید. چرا که بعد از انتخاب یکی از حالت‌های عکاسی فقط باید دکمه شاتر را فشار دهید، چون همه تنظیمات از قبل برای هر حالت تنظیم شده است. با استفاده به جا از این مودهای عکاسی می‌توانید شروع خوبی در کارتان داشته باشید تا رفته رفته خودتان تنظیم کردن پارامترهای مختلف را یاد بگیرید و به سراغ کار کردن با تنظیمات منوآل Manual دوربین بروید.

انواع مودهای عکاسی

به طور کلی مودهای عکاسی را می‌توان به سه دسته تقسیم کرد. و در واقع یک عکاس با انتخاب یکی از این حالت‌ها تصمیم می‌گیرد که چه مولفه‌هایی را خود کنترل کند و چه گزینه‌هایی را بر عهده دوربین عکاسی بگذارد.

  1. حالتی که همه تنظیمات را بر عهده شما می‌گذارد. (دستی)
  2.  حالتی که برخی از پارامترها توسط شما و باقی توسط دوربین تنظیم می‌شود.(نیمه خودکار)
  3. حالتی که همه تنظیمات را دوربین انجام می‌دهد.(تمام خودکار)
مطالعه بیشتر در :
نقش سرعت شاتر در عکاسی+ویدئو

پارامترهایی که در یک دوربین عکاسی قابل کنترل هستند به شرح زیر است:

  • سرعت شاتر
  • دیافراگم
  • ایزو
  • وایت بالانس
  • جبران نوردهی
  • حالت نورسنجی
  • حالت فوکوس
  • تعداد نقاط فوکوس

حالت عکاسی

حالت‌ دستی دوربین عکاسی

در دسته بندی مودهای عکاسی که همه تنظیمات بر عهده عکاس خواهد بود یک گزینه وجود دارد و آن حالت دستی است که با حرف M بر روی غربیلک دوربین عکاسی در دسترس است. در این حالت هر پارامتر قابل تنظیمی باید توسط عکاس تنظیم شود و دوربین دخالتی در این امر نخواهد داشت.

حالت‌های نیمه خودکار دوربین عکاسی

در دسته بندی مودهای عکاسی نیمه خودکار، اغلب دوربین‌های عکاسی سه گزینه را دراختیار عکاس قرار می‌دهند که به این شرح است:

  1. حالت P: در این حالت سرعت شاتر و دیافراگم توسط دوربین تنظیم می‌شود و شما قادر خواهید بود باقی پارامترها از جمله وایت‌بالانس، ایزو، حالت فوکوس و … را خودتان تنظیم کنید.
  2. حالت TV یا S: در این حالت تنها دیافراگم توسط عکاس تنظیم می‌شود و دوربین مابقی تنظیمات را انجام می‌دهد.
  3. حالت AV یا A: در این حالت همه تنظیمات به غیر از سرعت شاتر توسط دوربین تنظیم می‌شود.
    در دسته بندی حالت‌های خودکار هم چندین مورد وجود دارد که در بیشتر دوربین‌های عکاسی قابل مشاهده است. اما پر کاربردترین آنها حالت تمام اتومات یا Auto است که هر تنظیمی را دوربین انجام می‌دهد و عکاس هیچ دخالتی در تنظیمات ندارد. اما مودهای عکاسی خودکار دیگری هم وجود دارد که خیلی مختصر به آنها اشاره می‌کنیم.
مطالعه بیشتر در :
تاریخ تبلیغات جهان

حالت‌های خودکار دوربین عکاسی

  1. Portrait:‌ با قرار دادن دوربین در این حالت، عدد دیافراگم کاهش می‌یابد تا با ایجاد عمق میدان سوژه شارپ‌تر بنظر بیاید.
  2. Landscape: در این حالت دوربین سعی می‌کند بیشترین عمق میدان را بوجود بیاورد تا اکثر فضای عکس واضح باشد.
  3.  Sport: این حالت مناسب عکاسی از سوژه‌هایی است که در حال حرکتند.
  4. Macro: این حالت عکاسی که به نام Close up هم شناخته می‌شود مناسب عکاسی از فاصله خیلی نزدیک به سوژه است. البته باید دقت داشته باشید که بهترین نتیجه را زمانی خواهید گرفت که لنز مناسب هم داشته باشید.

تماشای ویدئو نهم آموزش عکاسی در ارتباط با مودهای عکاسی یا حالت‌های عکاسی را از دست ندهید.

مطالب بیشتر

ساخت تیزر تبلیغاتی حرفه ای
تبلیغات

ساخت تیزر تبلیغاتی

زمانی که در حال خواندن این متن هستید حتما به فکر ساخت تیزر تبلیغاتی برای معرفی محصول یا خدماتتان افتاده‌اید. جای درستی آمده‌اید، استودیو قرمز

سناریوی تبلیغاتی
تبلیغات

8 سناریوی رایج در تیزرهای تبلیغاتی

امروزه اهمیت سناریو نویسی در تبلیغات دست کمی از دیگر حوزه‌های تولید فیلم ندارد. حتی شاید این کار به مراتب سخت‌تر هم باشد، چرا که